Helmi18

Helmi18

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

FLORALIA , osa 1

Kempeleessä on vuodesta 1988 järjestetty perinteinen puutarhanäyttely vanhan Pirilän tilan alueella, Oulun seudun ammattiopiston ( OSAO) Kempeleen yksikössä eli entisen Kempeleen puutarhaoppilaitoksen tiloissa. ”Floralia” nimen on ideoinut aikoinaan Kempeleen pitkäaikainen taideaineiden opettaja Liisa Koski. Floralian nimen alkuperä juontaa juurensa antiikin Roomaan ja se tarkoittaa kasvillisuuden ja sadonkorjuun jumalattaren kunniaksi pidettyä juhlaa kevään tulolle.

30- vuotisen historiansa aikana keväinen näyttely on rakentunut erilaisten teemojen ympärille, mm.
Japanilainen  puutarha v. 1998, Juhlat puutarhassa v.1992, Satufloralia v.1997, Peikkoja ja menninkäisiä v. 2002 sekä toissa vuonna Kivirakentaminen ja aistien puutarha.
Tämän vuoden teemana oli "100 satoa- 100 vuotta puutarhakulttuuria Suomessa" , kunnioittaen 100 vuotta täyttävää Suomea ja näyttelyn inspiraation lähteenä oli suomalainen taide.

Jäkälä, sammal, kuntta ja vesi olivat kukkien ohessa keskeiset näyttelyn kokoamisessa käytetyt materiaalit. Kuinkas muuten, kun metsien ja tuhansien järvien maassa ollaan.Rudolf Koivun teosten maailmaa;
Riikinkukko edestä...


...ja takaa. Kuvassa vasemmalla lintuhäkki, jossa asusti neljä nauru-undulaattia.

Lampi, johon vesi laskee, oli Suomi- neidon mallinen.


OSAO:n Muhoksen osastolta ( entinen Koivikon opetustila, maatalousoppilaitos) oli näyttelyssä mukana mm. Helmi- ja Heli -kanit:)Näyttelyhallin lisäksi alueella oli ulko-ja sisämyyntitorit näytteilleasettajineen, mm. taimimyyntiä
ja yrttituotteita. Pitkin päivää oppilaitoksen tiloissa oli mahdollisuus kuunnella asiantuntijaluentoja (esim. puutarhan terapeuttinen vaikutus) ja musiikkiesityksiä. Näkemäänsä ja kuulemaansa saattoi sulatella kahvion edullisista antimista nauttien.

Oppilaitoksen kukkamyymälässä oli myynnissä oppilaitten sitomia kauniita kukkakimppuja, joista yksi lähti matkaani.


Edellä olevien lisäksi alueella oli vielä kokoelmahuone. Mitä sieltä löytyi ja kuinka kokemusrikas päivämme rakkaan puutarhaystäväni ( Satupuutarhan Sadun) kanssa jatkui? Siitä lisää huomenna...


5 kommenttia:

 1. Kiitos puutarhanäyttelykierroksesta! Kauniit kuvat! Löysin ensimmäistä kertaa tänne blogiisi ja liityinkin lukijaksi. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Kiva kuulla, että blogistani on iloa muillekin kuin itselleni:) Floraliassa oli jälleen kerran niin paljon kaunista, että kuvattavaa olisi ollut enemmänkin. Näyttelyhalli oli valaistukseltaan vain sen verran hämärä, etteivät kaikki kuvat kamerallani onnistuneet. Toivotaan auringon paisteista viikkoa!

   Poista
 2. Mukava nähdä muidenkin kuvia. Itsekin tuolla pyörin tänään ja yritän saada postauksen aikaiseksi. Luulen että kohdattiinkin siinä Ad astran luona ja kokoelmahuoneessa ainakin kuvaamisen merkeissä, ainakin profiilikuvasi perusteella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi Virve! Taipanpa sinut muistaakin..Kokoelmahuoneessa kuvattiin varmaankin häntäparsaa eri kulmilta:)Mukavia puutarhaharrastajien
   " kokoontumisajoja" tällaiset tapahtumat.

   Poista
 3. Olihan meillä upea päivä! Taidettiin me samassa näyttelyssä olla molemmat vaikka vähän mietittiinkin siinä kun erkaannuttiin kuvauskierrokselle, että tuleekohan ihan eri kuvat :)

  VastaaPoista